Cambodja deel 2

6 februari 2014

Aangekomen in Battambang een hostel opgezocht waar we voor twee nachten hebben geboekt. In overleg met een tuk tuk driver een tour geboekt voor de volgende dag. Als eerste hebben we op de Bamboo train gezeten die langs verschillende dorpen reedt, deze trein wordt nog gebruikt om de rijst in de dorpen op te halen voor verkoop. Het was een leuke ervaring en we hebben weer een ander vervoersmiddel gehad tijdens onze prachtige trip. Na de Bamboo train hebben we verschillende tempels en een fruitplantage bezocht. Ook hier komen we de gruwelijkheden van de Khmer Rouge weer tegen. We stopte bij de killing caves, waar duizenden mensen in zijn gegooid nadat ze (bijna) waren vermoord. Bizar om hier te staan.
Aan het eind van de dag lekker uitgerust op de kamer want de volgende morgen gingen we al weer naar de volgende plaats.
Na een busrit van een paar uur op zoek gegaan naar een hostel in Siem Reap, helaas zat bijna alles vol vanwege het chinese nieuwjaar. Een tuk tuk driver heeft ons geholpen en vond een hostel voor ons waar we konden boeken voor twee nachten. Hij heeft ons een uur door de stad gereden en vroeg er niks voor omdat we de volgende dag een trip met hem geboekt hadden. De mensen zijn zo vriendelijk en vrij eerlijk over de prijzen. Met een klein beetje onderhandelen en een glimlach kom je op een nog betere prijs uit want het kan altijd nog iets goedkoper haha.
Vroeg in de morgen werden we opgepikt voor de tour naar de tempels van Angkor. Het was erg toeristisch maar zeker de moeite waard om te zien. Prachtige tempels gezien en natuurlijk een foto gemaakt bij de boom waar de film Tomb Raider is opgenomen. Tegen de avond zijn we naar een Indiaas restaurant geweest en het eten was heerlijk, we kregen weer even het gevoel terug te zijn in India.
De volgende morgen vertrokken richting Kratie en dit zou ongeveer 7 uur gaan duren. 13 uur later kwamen we eindelijk aan in Kratie. We moesten nog op zoek naar een slaapplek en ook hier zat bijna alles vol. Na een zoektocht van een half uur hadden we dan toch eindelijk wat gevonden. We kregen hierbij wel de waarschuwing dat alleen lokale mensen hier slapen en geen toeristen! (Dat zegt iets over de kamer). We zijn lekker gaan slapen en de volgende morgen met twee Australiërs en een nederlander richting de zoetwaterdolfijnen gegaan. Met een bootje de Mekong op en veel dolfijnen gezien.
Af en toe moeten we onszelf even in de armen knijpen of het wel allemaal echt gebeurd!!! Weer een geweldige ervaring rijker en de olifanten moeten nog komen. Na de dolfijnen zijn we met elkaar wezen zwemmen en hebben een hapje gegeten. De busticket naar Sen Monorom hadden we al geboekt voor de volgende morgen en helaas reden er geen grote bussen. We kregen een minibus waar max 16 mensen in kunnen. In onze bus zaten 35 mensen en een paar kippen. We hebben veel verschillende vervoersmiddelen gehad maar zoveel mensen in een bus hadden we nog niet meegemaakt, het was dus niet echt comfortabel in de minibus.
Na een aantal uur stopte we in de stad Sen monorom, de mensen zijn hier zo vriendelijk. We liepen naar een hostel maar helaas weer vol. De eigenaar wist nog wel een goed en goedkoop hostel en bracht ons erheen. Ingecheckt voor twee nachten en daarna terug gegaan naar het andere hostel waar we uitgenodigd waren voor een bbq.
De volgende ochtend toch wel wat spanningen want we gingen naar een village waar we een trip hadden geboekt met de olifanten. Daar aangekomen hebben we de olifanten bananen gevoerd en daarna mochten we op de rug klimmen voor een tocht. Na enige tijd mocht je uit het bakje en op de nek zitten van de olifant.
Na de rit gestopt bij een meer en hier kregen de olifanten de tijd om te eten en wij begonnen ondertussen ook aan onze lunch. Na enige tijd gewacht te hebben kwamen de olifanten er weer aan en mochten we met ze het water in. Toch wel spannend om samen met zulke grote beesten in het water te liggen. We hebben ze gewassen, wat was dit gaaf om te doen. Daarna weer op de rug geklommen en ik ben weer op de nek gaan zitten voor de terugweg. Het werd nog even spannend toen er een kleine windwervel aan kwam en olifanten hier blijkbaar bang voor zijn!
Aangekomen in de village hebben we een culturele dans gezien en daarna werden we opgehaald. We zijn met een goed gevoel het bed ingedoken.
We zitten namelijk niet vaak stil en ook hier hadden we voor de volgende dag ook weer iets geboekt. We hebben een motortrip gedaan waarbij we een waterval, coffeeplantage, prachtige uitzichten vanaf een berg en een village hebben bezocht. Op dit moment zitten we in Sen Monorom en hebben we een rustdag ingepland. Morgen gaan we met de bus terug naar Kratie en hier zullen we 1 nacht blijven. De volgende morgen zeggen we Cambodja vaarwel om door te trekken naar Laos.

1. Ine Deursen:
    6 februari 2014
    jeetje kreetje... wat een ervaring..... zoo mooi daar word ik stlil van.
    .. wens jullie een goede voortzetting
    lieve groet, Ine
  2. Evelien:
    8 februari 2014
    pfoehhhhh . houdt niet op , die flitsende, maar ook indrukwekkende verhalen !! Genieten er hier beiden van !
    Man , wat zal het weer saai zijn , hier straks terug in Nederland !!
    Dikke zoenen ,
    Evelien