Indonesie deel 2

14 december 2013

Dinsdag 3 december vroeg uit de veren voor de volgende trip. De avond ervoor afscheid genomen van de groep, natuurlijk niet zonder cocktails en daar waren we de volgende ochtend wat minder blij mee. Met een klein vissersbootje zijn we richting Lombok gevaren en wat was ik beroerd op zee. Eenmaal op land ging het wel weer en zijn we met paard en wagen naar een restaurant gebracht voor een ontbijt. Daarna een taxirit van een uur naar het hotel waar we de eerste nacht gaan slapen. Een ons klaar gemaakt voor een wandeling naar twee grote watervallen. Wat een mooi gebied om te lopen en eenmaal aangekomen bij de watervallen was het genieten en hebben we gezwommen.
Op de terugweg zijn we door een ondergronds tunnel gelopen, niemand wilde voorop lopen i.v.m de vleermuizen en spinnen.
De rest van de dag weinig gedaan en goed uitgerust zodat we de volgende dag fit kunnen beginnen aan de beklimming van de vulkaan.

Woensdag met een groep van vijf personen vertrokken richting de vulkaan. Iedereen had een kleine rugzak bij zich en wij hadden de spullen in 1 backpack gedaan, deze woog rond de 15 kilo. De tocht begon door een stuk jungle en het was erg benauwd, de brandende zon voelde we aardig en het zweet gutste van ons hoofd af. Ik kwam er al snel achter dat het erg zwaar ging worden met dat gewicht op mijn rug. Twee anderen hadden er een behoorlijk tempo in en we keken elkaar aan en zeiden dat er weer iets pittigs op het menu stond.
Kirsten kreeg last van haar benauwdheid en had haar pufje nodig, die waren wij natuurlijk wel weer vergeten. Na een pauze te hebben ingelast ging het weer beter.De gids gaf aan dat het tijd werd voor de lunch en dat we wat moesten uitrusten. Het tweede gedeelte zou pittiger zijn en wij dachten "nog zwaarder !?!?"
Na de lunch kwamen we erachter dat we drie uur lang alleen maar moesten klimmen. De Annapurna in Nepal was zwaar maar hier gingen we op de eerste dag al drie keer dood.
Op het punt waar de eerste avond onze tenten werden opgezet zou je een mooi uitzicht hebben, maar wij zaten middennin de wolken dus zagen niets.. Twee personen van onze groep begonnen zich niet zo lekker te voelen. Waarschijnlijk van de noten die ze eerder die dag gegeten hadden (Gelukkig vonden wij ze niet lekker.) We zijn op tijd naar bed gegaan, want om 2.00 uur ' s nachts ging de wekker alweer voor de laatste beklimming richting de top.
De klim was erg steil en de grond voelt aan alsof je op het strand loopt.
Iemand van de groep werd steeds zieker en kon bijna niet meer op zijn benen staan en zwalkte over de berg. We waren een uur van de top af op ongeveer 3400 m en het begon hard te regenen, als groep hebben we besloten om terug naar beneden te gaan want het werd te gevaarlijk voor deze man.We zijn iets terug gelopen naar het viewpoint en vanaf daar heeft de gids de man mee teruggenomen naar het kamp zodat hij naar het ziekenhuis kon. Wij zijn bij het viewpoint gebleven voor een spectaculair uitzicht op de vulkaan en het meer. Tijdens zonsopgang ben ik samen met Kirsten naar een mooi punt gelopen waar we alleen waren. Op dit punt heb ik haar ten huwelijk gevraagd en gelukkig zei ze JA :).
Mijn dag kon op dat moment niet meer stuk ook al hadden we nog 8 uur lopen voor de boeg. Ik had Chris een paar dagen ervoor ingelicht en hij heeft een aantal foto's gemaakt en daarna hebben we het gevierd met een bintang om 6.30 uur.
We hebben nog even genoten van het uitzicht en zijn daarna terug naar ons kamp gelopen om daar wat te eten. Het begon te regenen dus besloten we om in de tent te gaan eten, tijdens het eten ben ik even uit de tent gegaan ( het was inmiddels weer droog). Ik was de tent nog niet uit en er sprongen twee apen bij Kirsten in de tent om de rest van het ontbijt op te eten. We verdenken de apen er ook van dat ze onze telefoon hebben gejat!
Na het ontbijt een lange tocht met wederom beklimmingen en stukken waar we steil naar beneden moesten.In de middag hebben we een pauze ingelast bij de hotsprings om even een beetje bij te komen. Het water was heerlijk warm en er waren twee watervallen waar je vanaf kon springen. Na een uur genoten te hebben kwam het zwaarste gedeelte van de dag.
Helemaal gesloopt kwamen we aan op het punt voor onze tweede overnachting waar onze porters een heerlijke maaltijd voor ons hadden bereid. Ze hadden speciaal bloemen geplukt en kaarsjes aangestoken omdat ik Kirsten ten huwelijk had gevraagd.
Tegen de avond begon het hard te regenen en de onweer was angstaanjagend. Nog niet eerder zoiets gehoord en het was zo dichtbij daar boven in de bergen.
Vrijdag was de laatste dag en er stond 6 uur lopen op het programma. Rebecca uit onze groep kon het niet meer volhouden en is naar beneden gedragen door de porter.
De tocht naar beneden ging door een stuk jungle waar we weer verschillende dieren hebben gezien. Eenmaal aangekomen op het eindpunt waren we blij, maar ook helemaal gesloopt. ' savonds op Gili Air nog wel weer even een feestje gevierd.
De volgende dag begonnen we aan onze andere tour. Een boottocht van vier dagen langs verschillen eilanden. Bij het zien van de boot hadden we in eerste instantie wel onze twijfels, want de boot zag er nou niet echt stevig uit. Het leek eerder een zelf gemaakt amateuristisch bootje.
De eerste dag en nacht moesten we continue varen naar onze eerste bestemming Sumbawa. We waren nog niet vertrokken en de eerste dolfijnen zagen we al. Prachtig weer en de start van deze tour kon niet beter dacht ik. Na ongeveer 20 minuten begon de ellende voor mij, ZEEZIEK!!!
Gelukkig stond er deze dag niks op het programma, na een dag en nacht ziek op bed gelegen te hebben was ik de volgende ochtend weer fit. De eerste nacht was iedereen bang of dit bootje het welk zou redden op de oceaan. De golven waren erg hoog en de boot slingerde alle kanten op.
Eenmaal aangekomen op onze eerste bestemming werd het tijd om de zee te ontdekken. We hebben een stop gemaakt om te snorkelen, geweldige vissen en koraal. Alleen jammer dat er na een tijdje een invasie jelly fish ons had omsingeld en we hier wel door heen moesten zwemmen om terug te komen bij de boot. We hebben later op de dag nog een groot zoutwatermeer bezocht op een klein eiland.
Het eten op de boot was heerlijk en er werd een grote tonijn gevangen voor onze lunch, verser kan je het niet krijgen! Na het avondeten zijn we doorgevaren naar een ander eiland waar we vroeg in de ochtend aankwamen. Een prachtige zonsopgang en we zagen Komodo Island al liggen. We zijn eerst nog naar Pink beach geweest.. Als je dicht in de buurt komt zie je dat het zand roze is. Wat een paradijs en dit was de plek waar we de mooiste vissen en koraal hebben gezien tijdens het snorkelen. Tijdens het snorkelen grote tonijnen gezien en natuurlijk Nemo. Na de lunch verder gevaren richting Komodo Island en tussendoor weer wat dolfijnen en schildpadden gezien. We hebben de tour gedaan op het eiland en meerdere dragons gezien, wat een ongelooflijke dieren zijn dit. Na de tour zijn we doorgevaren naar Rinca. Vlak voor Rinca zijn we gestopt bij een ander klein eiland, hier hebben we gevist, gesnorkeld, gezwommen en geslapen. De volgende ochtend zijn we naar het geweldige eiland Rinca geweest. Geweldige uitzichten en hier ook meerdere dragons gezien. Op dit eiland kregen we het gevoel of we in Jurassic Park waren.Dit was onze laatste activiteit van deze trip en daarna zijn we doorgevaren naar Flores. Weer veel leuke mensen leren kennen en de trip was geweldig.

1. Marlyn:
    14 december 2013
    Wat een avonturen maken jullie toch mee en dan komt er nog zo'n mooi avontuur bij: jullie gaan trouwen!!!!! Super super leuk!!
    Ben benieuwd naar de foto's :)
    Dikke kus
  2. Geert en Hermine.:
    14 december 2013
    Wat een prachtige droomreis ,dat jullie dit allemaal mogen beleven,gewoon een sprookje , en nog van harte gefeliciteerd met het aankomend huwelijk, heel veel liefs van ons beiden Geert en Hermine
  3. Leonie:
    14 december 2013
    Ja!!!!!!!! Feestje!!!!!!!! Ook hier nog even; gefeliciteerd!!!!!!! Ben benieuwd naar de foto's! Xxx
  4. Ine Deursen:
    15 december 2013
    Hoi globetrotters, van harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!!
    wat spannend en mooi is jullie reisverslag.....
    lieve groet, Ine
  5. Evelien:
    16 december 2013
    WAAUUUWWWW, gefeliciteerd jullie 2 met jullie verloving !!!
    Echt de leukste verrassing .. Hebben er al een glaasje op gedronken natuurlijk !
    Hele dikke knuffsss !!
    Leen en Evelien
  6. Michelle:
    16 december 2013
    Kirsten en Remco!!
    Wat lees ik nu!! Trouwen??!!!
    SUPERRR!!
    Van harte gefeliciteerd!! Wat een mooi moment zo tijdens zonsopgang..
    Lekker samen genieten van jullie prachtige reis!
    Wij proosten er vanavond tijdens de kerstbijeenkomst een op jullie!!

Liefs,
    Michelle